Een maagzweer krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen!
Veel mensen hebben maagklachten: maagpijn, last van boeren, oprispingen (= omhoog komen van eten), brandend maagzuur, opgeblazen gevoel of misselijkheid. Dat hoeft allemaal nog niet te maken te hebben met een maagzweer, want die krijg je niet zomaar. Medische onderzoeken gaven aan dat een bacterie in het maagslijmvlies de oorzaak was voor maagzweren, de helicobacter pylori. Deze werd succesvol bestreden met antibiotica of niet en bleef latent aanwezig in het lichaam. Naast de helicobacter pylori zijn er nog andere oorzaken van maagklachten.
Medicijnen zijn de oorzaak
De grootste veroorzakers van maagzweren blijken nu de NSAID’s (medicijnen) te zijn die de beschermlaag in je maag aantasten. We kennen 2 soorten NSAID’s: ontstekingsremmende medicijnen (pijnstillers), zoals aspirine, ibuprofen, diclofenac, meloxicam, naproxen, etofenamaat, celcoxib en bloedverdunnende middelen, zoals acetylsalicylzuur. NSAID’s hebben als bijwerking dat de beschermlaag van je maag (maagslijmvlies) dunner wordt, waardoor je maagwand wordt aangetast door het maagzuur. Wanneer dat langdurig gebeurt, ontstaat er een maagzweer, wat (stekende) maagpijn veroorzaakt. Vooral wanneer je deze medicijnen langer dan een week nodig hebt, blijken deze NSAID’s schadelijk te zijn. Huisartsen schrijven je dan extra medicijnen voor die je maagwand beschermen, de zogenaamde ‘maagwandbeschermers’.
Hoe weet je of je een maagzweer hebt?
De symptomen bij een maagzweer: maagpijn als je maag leeg is (‘s nachts). Je maagzuur komt dan in de zweer, wat de pijn veroorzaakt. De pijn zit bovenin je buik en wordt minder als je iets eet of drinkt, bijvoorbeeld melk. Mensen met een maagzweer kunnen dus continu aan het eten of drinken zijn, ook ‘s nachts. Vertrouw je het niet, raadpleeg dan vooral je huisarts, al was het alleen al om je te laten geruststellen. Van zorgen maken wordt niemand gezonder. De meeste mensen gebruiken geen NSAID’s en dus is de kans op een maagzweer kleiner. Veel mensen hebben wel last van maagpijn.
Wat mag minder?
Wanneer je maagpijn hebt, ben je al vele stations gepasseerd. Mogelijk heb je veel stress (gehad), rook je of drink je alcohol of blijf je frisdranken met prik drinken. Je maakt hiermee de maagpijn erger wat in wezen niet in harmonie is met je lichaam. Hoe komt het dat je dit blijft doen? Dat komt door een diepere laag in jezelf die niet gehoord wordt.
Wat kan je doen met de MIR-Methode als je maagklachten hebt?
Wanneer je het niet kunt opbrengen om te stoppen met roken, alcohol of frisdrank te drinken, of wanneer je voor jezelf geen rust in je leven kunt inbouwen, is het nodig om naar een diepere laag in jezelf te gaan. Dat kun je doen met een professioneel (MIR-Methode)-Begeleider, of door eerst zelfstandig de MIR-Methode te doen.
Heb je al een maagzweer, dan kun je met de MIR-Methode werken aan de oorzaken van je pijnen of ontstekingen, waarvoor je medicijnen moest gaan innemen. Als je de oorzaken van deze klachten kunt aanpakken, heb je kans dat je de medicijnen, in overleg met je arts, mag gaan afbouwen. De medicijnen kun je beschouwen als een tijdelijke noodoplossing, terwijl je ondertussen aan de echte oplossing voor je pijn of ontstekingen werkt.
Wat doet de MIR-Methode?
De kunst is om terug te gaan naar de werkelijke oorzaak van je pijnklachten en ontstekingen. Waardoor zijn die ontstaan? Wat is er in jouw leven gebeurd, waardoor de pijnklachten of ontstekingen ontstaan zijn? Dit kunnen vele, vele gebeurtenissen zijn geweest, van trauma’s, liefdesverdriet, mishandeling, ongelukken, medisch ingrijpen tot en met vergiftiging via voeding of drinken, of bijvoorbeeld door te werken in de chemie. Misschien heb je vaak pijn, maar kunnen de artsen de oorzaak niet vinden. Ook dan is het een idee om de MIR-Methode te proberen.
De MIR-Methode in detail
Stap 1 en 2. Zuurgraad optimaliseren. Detox alle toxische belasting.
Kijk ‘s naar stap 1 en 2 van de MIR-Methode. Die werken samen om je lichaam schoner te krijgen, want vastzittende afvalstoffen kunnen pijn veroorzaken.
Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen.
Het is van groot belang om je emotionele huishouding te ‘poetsen’: oude emoties, via vader of moeder, of via andere mannen/vrouwen, broer/zus, zoon/dochter in je leven, kunnen vastzitten en je een hopeloos, bang, verdrietig of boos gevoel geven, terwijl het allemaal allang verleden tijd is. Door deze stap te zetten met de MIR-Methode, kun je die oude emoties uit je systeem laten weggaan, zodat je door kunt gaan met je eigen leven.
Stap 4. Meridianen zuiveren.
De maagmeridiaan speelt vaak op bij mensen die zich overmatig zorgen maken (stress) en bij mensen die een geknakte wil hebben, meestal ontstaan toen je een kind was. Door deze meridiaan te zuiveren geef je jezelf meer innerlijke rust, vanuit zelfvertrouwen en wilskracht. Je maagmeridiaan is bijvoorbeeld verstoord wanneer je niet alle 5 de smaken kunt proeven: zout, zuur, zoet, bitter en umami/hartig.
Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren.
Verstoringen in chakra 3 kunnen sterke maagklachten geven tot pijn aan toe. De verstoringen kunnen worden veroorzaakt door sterke, nare emoties in je jeugd, zoals te jong volwassen moeten zijn of mishandeling en veroorzaken een gevoel van willoosheid en slachtofferschap. Door stap 8 te aaien, heel je langzaam weer chakra 3, zodat je wilskracht en zelfvertrouwen weer toenemen.
Contact met jezelf terug vinden
Waarom drinken mensen alcohol, roken ze, eten ze ongezond en nemen ze weinig rust voor zichzelf? Omdat ze het contact met zichzelf zijn kwijt geraakt en niet meer zoveel van zichzelf houden. Met het hand aaien herstel je het contact met jezelf en door het doen van de 9 stappen, kun je je zelfheling weer op gang helpen en uiteindelijk je zelfliefde terugvinden. Oftewel, rook je, drink je, stress je teveel? Grote kans dat je jezelf niet meer op de eerste plaats hebt staan en het nodig is om jezelf terug te vinden. Zorg goed voor jezelf, laat maagpijn, medicijnen, pijn of ontstekingen niet je leven beheersen, maar werk aan het aanpakken van de oorzaken. Je bent het meer dan waard!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.